"Cel care zambeste atunci cand lucrurile iau o intorsatura proasta s-a gandit deja pe cine sa dea vina."

Robert Bloch


15 decembrie 2009



Ziua in care a nins pentru prima oara, in Cluj, in aceasta iarna in asa fel incat sa se si vada. Strazile erau acoperite de un strat subtirel de zapada. Masinile erau si ele poleite cu alb, copacii au "imbatranit" si ei peste noapte.




Zeci de bunici au iesit in parcuri sau in fata blocurilor cu nepotii lor, acestia fiind foarte fericiti ca a nins. "Daca ninge, inseamna ca mai e putin si vine Mos Craciun", spun multi copilasi.



Da, asa e! Mai sunt cateva zile pana la Craciun. O sarbatoare frumoasa, care ne umple in fiecare an sufletele cu bucurie si liniste. Cel mai frumos mod de a petrece aceste sarbatori este alaturi de familie. La varsta adolescentei, mai mereu ne tenteaza distractia, petrecerile, uneori (sa fim realisti... mai mereu) chiar si bautura, mai mult decat farmecul sarbatorilor petrecute cu cei care ne sunt dragi.
Alte obiceiuri frumoase mai sunt si: impodobirea bradului de Craciun, cu bomboane prajituri, ciocolata, globuri, ghirlande, lumanari, beculete;





Colindatul este practicat de toata lumea. Ma-ntreb cine nu a cantat vreodata "Steaua sus rasare" sau "Noapte de vis"(="Silent night"). Orice persoana cunoaste macar o colinda (una singura!!).
Lasand asta la o parte, Craciunul a fost, este si va fi intotdeauna cea mai frumoasa sarbatoare.

0 Pareri:

Trimiteți un comentariu

Care e parerea ta?