"Cel care zambeste atunci cand lucrurile iau o intorsatura proasta s-a gandit deja pe cine sa dea vina."

Robert Bloch


De ce? ...Ce inseamna?

Cred ca intrebarea cea mai frecventa pe care o pune un om, de-a lungul vietii, este: "De ce?" Are idee cineva ce inseamna, de fapt, aceasta intrebare?


Copiii mereu intreaba: "Mami, de ce e asa si nu invers?"; "De ce trebuie sa dormim?"; "De ce se invarte pamantul?"; "De ce zboara pasarile?". Si acestea sunt doar cateva dintre sutele de intrebari de acest gen. Nu numai copiii se intreaba de ce au loc unele lucruri, ci si adultii: "De ce nu putem sti de la inceput cum este o persoana cu adevarat?"; "De ce trebuie sa suferim?"; "De ce suntem supusi milioanelor de incercari de-a lungul vietii?" etc.


Sunt multe intrebari care ne pun pe ganduri si nu stim sa raspundem cu adevarat la ele. De ce? Ce anume ne impiedica? Nu stiu. Oare exista vreo persoana care nu si-a pus niciodata intrebarea "de ce?" Probabilitatea e 0 dupa parerea mea. Indiferent despre ce e vorba si indiferent de varsta pe care o avem, mereu se poate pune aceasta intrebare. Omul este o fiinta dornica intotdeauna de cunoastere, de noutate. Probabil acesta este motivul pentru care suntem atat de interesati de aproape orice. Totusi, poate ca aceasta este doar o ipoteza de-a mea; vom afla vreodata care este adevarul?


De ce? [...]

0 Pareri:

Trimiteți un comentariu

Care e parerea ta?