"Cel care zambeste atunci cand lucrurile iau o intorsatura proasta s-a gandit deja pe cine sa dea vina."

Robert Bloch


Fericirea... De unde facem rost de ea?

Fiecare om are propria definitie a fericirii. Unii cred ca fericirea consta in bani cat mai multi, in a avea o masina cat mai luxoasa si un telefon de ultima moda; altii cred ca daca ies la intalnire cu X sau cu Y sau daca le reuseste ceva, sunt fericiti. Problema care se iveste, insa, este: mereu vrem ceva in plus, acel "ceva" care sa ne faca pe deplin fericiti, chiar daca o mare parte din dorintele noastre se implinesc (asta demonstreaza cat de egoista e firea umana. Niciodata nu suntem multumiti).


J.Freedman a spus: "Daca te simti fericit, esti fericit! Asta e tot ce inseamna acest termen."


Placerea este de moment. De ce? Pai in momentul in care obiectul placerii lipseste, se instaleaza nefericirea.


Fericirea este in stransa legatura cu senzatiile psihologice. Auzim mereu pe cineva spunand: "sunt fericit pentru ca... am un iubit, am un prieten, am realizat ceva" etc. Acestea ne leaga mereu de exterior, iar fericirea adusa impreuna cu ele, este si ea temporara, trecatoare.


Bucuria, insa, se gaseste in adancul sufletului fiecaruia. Depinde numai de noi insine sa o gasim.


Putem sa trezim aceasta stare de bucurie existenta in fiecare dintre noi, admirand natura, fiind relaxat, receptiv, deschis, daruind momente de bucurie celorlalti, fiind impacat ci tine, cu oamenii, fiind tu insuti si nu in ultimul rand, infruntand nefericirea.

0 Pareri:

Trimiteți un comentariu

Care e parerea ta?