"Cel care zambeste atunci cand lucrurile iau o intorsatura proasta s-a gandit deja pe cine sa dea vina."

Robert Bloch


"Lectie de viata"

De ce trebuie sa gresim intai si sa suferim, ca mai apoi sa ne dorim sa dam timpul inapoi sa ne corectam? Daca am sti dinainte ce greseli urmeaza sa facem, le-am evita? Sau cel putin am incerca sa le evitam?

Cu siguranta ti s-a intamplat si tie macar o singura data sa regreti ceva si sa-ti doresti sa schimbi acel lucru. Poate s-a intamplat sa-ti para rau ca ai zis ceva... sau si mai rau: ca nu ai zis cand era momentul, iar acum e prea tarziu. Te-am pus pe ganduri? Foarte bine! In ziua de azi parca nimeni nu mai gandeste si se arunca cu capul inainte, fara sa-si dea seama ca se vor lovi (chiar si eu fac asa, nu te gandi ca ma cred mai "cu mot" fata de ceilalti).

Seara trecuta a fost un film la tv, din care se pot invata multe lucruri, pe care il recomand tuturor (indiferent ca nu-ti place acest gen de film... merita vazut!). Finalul nu este unul tocmai fericit, dar daca veti fi atenti, veti intelege ca nu acesta este mesajul pe care ni-l transmite filmul. Adevaratul mesaj este puterea sacrificiului. Ce putem face si ce am face pentru persoana iubita. Personajul principal masculin al filmului stie ce urmeaza sa se intample si incearca de mai multe ori, prin diferite metode sa evite tragedia. Si da, intr-o oarecare masura, reuseste. Se sacrifica el, pentru ca protagonista (cea pe care o iubeste) sa isi poata continua viata, sa-si implineasca visul.

Sunt curioasa: cat la suta din populatia globului ar face asa ceva. Probabil acum va ganditi ca ati fi in stare... dar mai ganditi-va o data: ati renunta la tot (absolut tot), uneori inclusiv la viata pentru persoana pe care o iubiti? --> Da? Foarte frumos, inseamna ca intr-adevar aveti acele sentimente. Felicitari! --> Nu? De ce? Ce va impiedica: teama, orgoliul, egoismul?

Daca maine dimineata te vei trezi si vei realiza ca retraiesti ziua in care ai "comis" cea mai mare greseala a ta si ai sti dinainte exact ce urmeaza, ai ignora asta sau ai incerca sa eviti problema? Nu te gandi prea mult, nu are rost... cu siguranta te-ai speria si ai incerca sa ocolesti totul. Acum, insa, trebuie sa spulber visarea: asa ceva nu se poate intampla si nu se va intampla niciodata. De aceea trebuie sa invatam din greselile noastre, ca sa nu trecem pentru a doua oara prin aceleasi suferinte.

Vizionati filmul... e ca o lectie de viata. Si in special pentru barbai, un mesaj desprins din film (concluzie): nu uitati, o femeie nu are nevoie sa fie venerata, adorata, ci pur si simplu trebuie iubita... sincer. Toate celelalte lucruri sunt mici atentii, care uneori se pierd, se uita, se ofilesc, in schimb o iubire adevarata, pura nu moare niciodata.

In incheiere, titlul filmului: "If only" ("Taxiul destinului"), cu Jennifer Love Hewitt; (da, stiu ca cele doua titluri parca nu corespund & asa sunt traducerile facute mai nou... Oricum, ambele isi gasesc locul in film).

Vizionare placuta!

3 Pareri:

Demeter Szilard spunea...

ne impiedica uitarea,nu moartea sau teama,uitarea ce va veni dupa moarte cand fiecare te va uita chiar si cea pt care te-ai sacrificat caci "life goes on"sentimentul acela ca nimeni nu va stii de tine,vei fi doar un cadavru,dar daca nu cumva,vei face parte din istorie,si vei fi imortalizat.atuncea vei stii ca totul nu o fost in zadar.

NeverLove spunea...

Parca recunosc"unele" fraze din textul tau :) Oricum,superb si inca odata felicitari :X

Kiki spunea...

Multumesc!
Sunt multe persoane care gandesc in felul acesta. Poate candva ai stat si tu sa te gandesti despre acest lucru... Si sunt doar cuvinte uzuale... nu filosofii si alti termeni ciudati.

Trimiteți un comentariu

Care e parerea ta?